Epilare definitiva Laser Dioda

Am ales sa lucram cu cel mai eficient aparat de epilare laser dioda 808 pentru a indeparta parul nedorit pe termen lung si fara discomfort. Epilarea definitiva te scapa si de diversele probleme locale la nivelul pielii: iritatii, fire crescute sub piele, mancarime, foliculita etc. Te poti epila chiar si vara, fiind necesar sa eviti expunerea la soare timp de doar 3 zile.

Indepartarea parului cu laser se realizeaza prin emisia de energie luminoasa, prin unde monochrome, paralele, coerente cu aceeasi frecventa si viteza de propagare.
Exista mai multe tipuri de laser cu frecvente diferite, dintre care cele mai cunoscute sunt:
RUBY (694 nm) , ALEXANDRITE (755 nm) ambele dedicate petelor pigmentare
Nd: YAG (1064 nm), CO2 (10 600 nm) ambele dedicate tratarii ridurilor
KTP (532 nm) dedicat tratarii vaselor capilare
DIODE (810 nm) dedicat epilarii definitive.

Care este diferenta intre IPL/SPL si Diode?
IPL este un sistem de indepartare de lunga durata a părului folosind un flash de lumina emis de o lampa de mare putere Xenon cu lumina intens pulsata (IPL). Fiecare doza de lumina are o gama de lungimi de unda cuprinse intre 550/610 şi 1200 nm, cu o intensitate ajustabila care este absorbita in mod selectiv de foliculii pilosi.

Laser Diode produce numai o singura lungime de unda. Indeparteaza parului cu ajutorul sistemelor de lumina, se bazeaza pe principiul de fototermoliza selectiva: lumina emisă (foto) este transformata in caldura (termo), şi distruge selectiv celulele germinative ale foliculului pilos, producand combustia acestuia, fara a afecta tesuturile din jur.

Pentru a intelege cat mai bine de ce sunt necesare cele 6-8 sedinte de tratament trebuie sa cunoastem fazele ciclului de viata ale firului de par si anume:
ANAGENA-faza de crestere- foliculul pilos este in plina activitate metabolica – firul de par se keratenizeaza si se extinde in exteriorul foliculului spre piele (epiderm) si in acelasi timp, foliculul patrunde mai adanc in derma pentru a fi hranit. In aceasta faza parul contine din abundenta melanina care ii confera culoarea specifica atat la radacina cat si in tija
CATAGENA- faza intermediara- foliculul pilos sufera un proces de degenerare in care se pregateste expulzia firului de par de la nivelul epidermei. -la finalul fazei anagen, firele de par intra in faza catagen, nu mai creste dar nici nu cade si practic nu se poate face diferenta cu firul de par activ. In acesta etapa radacina se desparte de zona germinala care produce celulele keratinice.
TELOGENA- faza de repaos- si are rolul unei “pauze metabolice” pana la inceperea unui nou ciclu de crestere. – faza in care se considera ca parul este MORT deoarece in acest timp, firul de par nu mai creste, este deja desprins de folicul si se elimina (cade) iar zona geminala se reface pregatindu-se de un nou ciclu activ- ANAGEN.
Sunt necesare aproximativ 6 sedinte pentru un tratament complet.
Tratamentul de fotoepilare este util si eficient numai in faza in care firele de par există în teaca lor, (faza anagena) acesta fiind momentul in care căldura produsa este condusa de către fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. In oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu isi realizeaza scopul – acela de distrugere a radacinilor, din cauza că firul de păr nu comunica direct cu radacina. Din acest motiv e nevoie de ciclicitate si de repetarea procedurii.

• Cu 1-3 zile inainte de efectuarea sedintei (in functie de fototip) se va rade zona de tratament
• Pielea trebuie sa fie perfect curata inainte de inceperea tratamentului, nu se recomanda utilizarea cremelor de corp inainte de tratament
• Nu se recomanda bai calde, folosirea de substante cu alcool pe zona tratata, piscine, sauna sau impachetari la cald 24 h post tratament
Contraindicatii:
• cancer de piele
• eczeme
• leziuni sau rani deschise pe zonele de tratament
• epilepsie
• diabet
• placute metalice implantate in tesuturile din zonele de tratament
• sunt sub tratament citostatic sau cu anticoagulant
• femeilor insarcinate/alapteaza
• in cazul in care prezinta sterilet cupru, nu se efectueaza tratamentul pe zona inghinala
• persoanelor care folosesc produse autobronzante
• nu se realizeaza pe zonele acoperite de tatuaje
• pacientilor cu un istoric de reactii anormale la lumina soarelui

Share